Bomen voor bouwwerken

Sinds kort heb ik een nieuwe moestuin die ik op permacultuur wijze wil gaan bewerken. T gaat maar liefst over 4 a500 vierkante meter. N groot deel van deze grond ga ik met karton afdekken. Daaroverheen komt een dikke laag nog te maken compost. Op dit moment fiets ik drie maal per week met een emmertje keuken afval van de pizzeria in mijn dorp naar mijn compost hoop. Een compost hoop bestaat uit keuken afval en tuins noeisel gemengd met dierlijke mest. deze ben ik dus aan t opbouwen.

Over een half jaar zal t mooie compost zijn.

Al fietsend kwam ik door een eikenlaan. de tuin is 2,5 km van mijn huis. Men was druk doende de eiken op te kronen (de lage takken eraf te halen). De enorme takken gingen vervolgens door een versnipperaar, om afgevoerd te worden naar de papierfabriek. Dood zonde vindt ik dat. Ik beldde een vriendin en al snel waren we bezig met takken slepen zo groot als bomen. We leken wel trek paarden. Ondertussen bedacht ik me hoe we dat toch eens zouden vervoeren naar plaats van bestemming ongeveer 1 km verderop.. Vanochtend vroeg knipten we minder bruikbare stukken af met een snoeischaar en brachten de zware takken naar onze plek.

Daar mogen ze later een nu nog te dromen onderdeel zijn van een afdak. Wat een leuke actie was dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *