Massa Mensen

Zojuist heb ik de gebruikelijke (ochtend)wandeling met mijn Sobat gemaakt. Terugwaarts kerend uit t Renkums Beekdal lopen we regelmatig over een fietspad grenzend aan vrijstaande huizen enerzijds en uitgestrekte akkers met daarachter bos anderzijds. Over t algemeen is er slechts een hond (of 3 ) te zien… Nou vooruit ik verdraai de waarheid n beetje…met zijn of haar baas erbij.. Zo niet vandaag. Massaal kwam er een kudde nou een eindelooooooooooze kudde mensen aangemarcheerd. de stroom ging maar door. En wij liepen dus deze mensen tegemoet . Slechts 1 hond te zien vandaag en mensen klein , groot ingepakt, bergschoenen, rugzakken, jong, oud.. . Regelmatig hoorde ik een uitroep … Ze waren bijna op mijn Sobat gaan staan en zagen mij in hun mars ook nauwelijks staan. Waarom ze daar nu liepen? In ieder geval keken ze niet rond naar de mooie akkers. Een persoon had zelfs een verwilderde blik in zijn ogen . Misschien waren ze op drift geraakt? T heet daar tenslotte Schaapsdrift. Ik kreeg last van mijn maag van die woekerende tegenstroom en op een helder moment riep ik mijn arm recht vooruitstekend… ‘Mogen wij hier ook lopen?” De massa week even zodat er een ruime doorgang voor ons was en mijn duizeligheid verdween.
Deze op drift geraakt massa schijnt de jaren 1940-45 te vieren.
Een tijd in de geschiedenis van oorlog, zoals die nog overal woedt.
Ik vier liever vrede en verbinding. En jij?
Oja dat is waar ook ze noemen het de Airborne Wandeltocht deze massale op drift geraakte massa oorlogvierders. En een dag per jaar overwoekeren ze de lucht, t land en gelukkig niet de zee met hun activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *