Goedemiddag

 

Permacultuur-moestuin

De website is  nog niet online. Toch start ik met bloggen. Dan heb je als lezer straks meteen wat te lezen. Ik zit dus nu achter mijn laptop uit t raam kijkend wat te schrijven.. heerlijk is dat want er is altijd wel wat, wat ik beleeft heb of wat ik waarneem waar een verhaal aan vast zit wat ik graag deel. De postbode komt net langs en loopt door mijn ligusterboog in wording heen naar mijn voordeur.. ze zwaait, ik wuif terug en daar gaat ze weer door mijn ligusterboog poortje.

Zo meteen klap ik de laptop dicht en verruil ik mijn rokje en teenslippers voor n stevige broek en dichte stevige stappers. Ik ga aan de gang met composthoop en mest.. en zal t gaan verplaatsen per hondenkar naar mijn nieuwe toekomstige tuin van 500 vierkante meter midden in t bos. Om te beginnen zet ik daar n immense compost hoop op. Elke keer dat ik er heen ga zal ik n beetje mest, compost hooi blad of takken erbij toevoegen. Waarom?

Komende winter ga ik de bostuin in zijn geheel afdekken met karton en wollen dekens. Ik ga daar bovenop mijn zelfgemaakte compost opbrengen in een dikke laag. Ik zal zo doende een vruchtbare bodem laten ontstaan voor toekomstige gewassen die in 2017 vanuit zaad of stek op mogen groeien dat t n lieve lust is. T begin van een permacultuurtuin. Wat dat is vertel ik later. Maar voor nu; ‘kom op met de geit of moet ik zeggen riek. Aan de slag laptop dicht broek en stappers aan Ole!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *